INFRAROOD WARMTEPANELEN


Infrarood warmtepanelen: stijlvol en zuinig

Denkt u er over om infrarood warmtepanelen aan te schaffen voor uw woning? Een goed idee! Infrarood warmtepanelen zijn niet alleen zuinig en stijlvol, ze creëren ook nog eens een gezond binnenmilieu. Infrarood verwarming is een unieke warmtebron die buitengewoon flexibel is. De infrarood panelen kunnen worden ingezet als decoratief model of als integer en discreet inrichtingsconcept. Infrarood warmtepanelen zijn verkrijgbaar in veel verschillende modellen: van onopvallend wit tot de meest stijlvolle en gekleurde uitvoeringen voor uw woonkamer, keuken, badkamer, slaapkamer of enige andere ruimte in uw woning.

IR verwarming: hoe werkt het?

Infrarood verwarming is een vaste of mobiele stralingsverwarming die net als de zon een prettige warmte afgeeft. Elektrische infrarood panelen zetten stroom om in warmtegolven, ook wel straling genoemd. Zodra die straling wordt uitgezonden en op een object of persoon stuit wordt een deel van deze energie omgezet in warmte. Door hun straling verwarmen IR panelen direct de omgeving. De objecten die geraakt worden zoals muren, vloeren, meubels of de personen die worden geraakt geven op hun beurt ook weer warmte af aan de omgeving en zo wordt het snel comfortabel warm. IR panelen verwarmen de lucht niet omdat bij straling luchtweerstand ontbreekt, in tegenstelling tot de luchtstroming bij CV of gas.

IR panelen voor de keuken

Zoekt u IR panelen voor uw keuken? Dan kunt u diverse soorten infrarood panelen laten plaatsen van verschillende afmetingen en modellen. Tenslotte is iedere keuken anders van formaat en heeft iedereen zijn eigen smaak. We willen graag wel een bijzondere optie noemen: het krijtbord IR paneel. Met een krijtbord uitvoering heeft u een praktisch verwarmingselement waar u al uw boodschappen kwijt kunt zoals een boodschappenlijstje, herinneringen, notities, enz. Het is een ideale manier van keuken verwarming: u vergeet dat u eigenlijk te maken heeft met een verwarmingspaneel.

IR panelen voor de badkamer

Ook in de badkamer kunt u meerdere modellen panelen installeren en de spiegel IR panelen van HeatXL zijn daarbij een bijzondere variant. Een infrarood paneel met spiegel is voorzien van veiligheidsglas dat in staat is om direct warmte af te geven, waardoor u een comfortabel en praktisch verwarmingssysteem heeft in uw badkamer. Het IR spiegelpaneel is niet alleen erg dun, het is vooral heel stijlvol. Bovendien beslaat deze spiegel nooit en ook dat is een belangrijk voordeel. Uiteraard kunnen IR spiegel panelen ook in andere ruimtes in uw woning worden ingezet.

Warmtepanelen zijn geschikt voor alle ruimtes in uw woning

Onze infrarood warmtepanelen kunnen worden geïntegreerd in iedere ruimte in uw woning en kunnen worden aangepast aan iedere smaak of voorkeur. Zo kunt u kiezen voor een verwarmingspaneel in de vorm van een spiegel in de badkamer, een schilderij in uw woonkamer of een krijtbord in uw keuken. Ook kunt u kiezen voor een onopvallende metalen infrarood paneel met een witte poedercoating, die naadloos overgaat in het plafond of de muur. Daardoor kan dit paneel discreet en onopvallend in uw woonkamer of een andere ruimte worden opgenomen. Uiteraard zijn er nog vele andere opties voor infrarood verwarming: onze mogelijkheden zijn eindeloos.

Warmtepanelen prijzen

Wilt u graag infrarood warmtepanelen aanschaffen? Dan is het uiteraard belangrijk te weten wat de prijzen van infrarood panelen zijn. Door de diverse modellen en mogelijkheden die voor verschillende doeleinden kunnen worden gebruikt is uw keuze aanzienlijk. Welk model bij uw persoonlijke situatie past hangt af van in welke ruimte u de verwarming gaat gebruiken en hoe vaak, waar u deze op wilt hangen en uiteraard uw persoonlijke smaak. Infrarood warmtepanelen zijn al verkrijgbaar vanaf onder de honderd euro voor eenvoudige elektrische warmtepanelen met een lage efficiëntie tot ruim over de duizend euro voor een kwalitatief hoogwaardig en zeer energiezuinig systeem. Het vermogen en de afmetingen van de panelen maar ook het ontwerp ervan bepalen de uiteindelijke prijs.

Meer weten?

Wilt u meer informatie over het infrarood verwarmen van uw huis of bent u nieuwsgierig naar het uiterlijk van onze verschillende verwarmingsmogelijkheden? Bezoek dan één van onze showroom faciliteiten of maak een afspraak voor een demonstratie op locatie.