Voordelen en nadelen van infrarood verwarming

Wanneer u overweegt om over te gaan tot de aanschaf van van infrarood verwarming, dan wilt u naast de vele voordelen ervan ook de eventuele nadelen van deze manier van verwarmen weten. Dit is noodzakelijk, want uw nieuwe infrarood verwarming moet niet alleen de komende jaren goed werken, maar zichzelf ook zo snel als mogelijk terugverdienen. Naast de aankoopprijs en het comfort zijn andere punten zoals de gebruiks- en onderhoudskosten mede bepalend bij uw investering. Daarom bespreken wij hier kort de voordelen en nadelen van infrarood verwarming.

De voordelen van infrarood verwarming

Voordelen van infrarood verwarming liggen enigszins voor de hand. Maar wist u ook dat infrarood verwarming heeft zijn werking in vele projecten ruimschoots bewezen. Infrarood verwarmingen kunnen veel voordelen bieden en zijn daarnaast vaak bijzonder geschikt voor speciale toepassingen. Naast de geringe aanschafkosten heeft infrarood verwarming nog talloze andere voordelen. Zo verschaffen infrarood panelen een aangenaam en gezond leefklimaat. Verder zijn Infrarood panelen redelijk compact en vragen weinig ruimte. Hieronder benoemen we nog meer voordelen van infrarood verwarming:

-Eenvoudige installatie die vaak zelf uit te voeren is;
-Vele mogelijkheden wat betreft esthetische vormgeving;
-Geen hoge onderhoudskosten en storingsvrij;
-Geen kosten voor eventuele schroonsteenveger of jaarlijkse keuring de installatie;
-Eenvoudig te combineren met ecostroom of zonnepanelen om milieuvriendelijk te verwarmen;
-Geen CO2-uitstoot;
-Duurzame manier van verwarmen;
-Uitermate geschikt voor het verwarmen van hoge ruimtes of minder goed geïsoleerde gebouwen;
-Gaat de vorming van schimmels tegen;
-Geschikt voor mensen met stofallergie;
-Minder stofverplaatsing in de lucht;
-Infrarood straling die goed is voor spieren en gewrichten.

Zoals u kunt zien zijn er genoeg voordelen van infrarood verwarming op te noemen waardoor u het op z’n minst kunt overwegen. Uiteraard zijn er ook wat nadelen.

Nadelen van infrarood verwarming

Er zijn om eerlijk te zijn weinig nadelen van infrarood verwarming. Wellicht het grootste nadeel van deze vorm van stralingswarmte is het gebrek aan goede en gegronde informatie. Zo is er online schrikbarend weinig informatie te vinden over infrarood verwarming dat ook werkelijk bewezen of ondersteund is. Daarnaast is een ander nadeel van infrarood verwarming de soms gestuurde aanbevelingen. Zoals het gezegde gaat: goedkoop is duurkoop. Dat geldt ook voor infrarood verwarming. Er zijn namelijk energiezuinige en energieslurpende infrarood panelen op de markt te verkrijgen. Wilt u de nadelen van infrarood verwarming omzeilen? Laat u dan goed informeren door een specialist bij een erkende leverancier. Kijk daarnaast ook bij de eventuele keurmerken en testen van de infrarood panelen.

Bent u benieuwd naar alle mogelijkheden? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan en ontdek wat wij voor u kunnen betekenen!