Programmeerbare thermostaat infrarood verwarming


De speciaal voor infrarood verwarming ontworpen thermostaten zorgen in combinatie met de bijbehorende ontvangers voor optimale temperatuurregeling in uw huis, kantoor of werkplek. Zo verbeteren de programmeerbare thermostaten het verwarmingscomfort en besparen u tevens geld. Door het automatisch instellen van verschillende temperaturen voor diverse tijden van de dag en de week maakt u het systeem extra efficiënt. Dankzij draadloze technologie kunt u flexibel een ideale temperatuur instellen en de eenvoudige installatie van een infrarood paneel thermostaat garandeert lage kosten. De zender van de draadloze verwarmingsthermostaat kan meerdere ontvangers op een willekeurige plaats binnen het bereik van het signaal schakelen. Hierdoor kunt u op allerlei plekken in het verwarmingspaneel met thermostaat naar wens aanpassen.

Waar gebruikt u een digitale verwarmingsthermostaat?

Een digitale verwarmingsthermostaat wordt gebruikt bij zowel nieuwbouw als renovatie. Een infrarood paneel thermostaat geeft u vrijheid in toepassing van uw infrarood verwarming. Het besturen van infrarood verwarming met draadloze verwarmingsthermostaten geeft u een maximum aan comfort, zonder uitgebreide installatie of bekabeling. Een infrarood verwarming met een digitale, programmeerbare thermostaat is trouwens ook nog eens extra energiezuinig. Een draadloze programmeerbare thermostaat voor het gebruik in combinatie met infrarood verwarming bestaat uit een verwarmingsthermostaat en ontvanger(s).

De communicatie tussen de thermostaat en de ontvanger is draadloos. De programmeerbare thermostaat is het hoofdstation waar men de temperatuur en eventueel andere instellingen kunt regelen. De thermostaat kan op de muur of mobiel worden geplaatst. Indien er meerdere ontvangers op een centrale verwarmingsthermostaat worden aangesloten, kan in elke ruimte de gewenste temperatuur worden geregeld met een centrale unit.

Ook bestaat de mogelijkheid om iedere ruimte te voorzien van een eigen verwarmingsthermostaat. Zo gebruikt u alleen energie wanneer dat echt nodig is en kunt u iedere ruimte afzonderlijk regelen. De programmeerbare thermostaat meet de temperatuur in de kamer en schakelt indien nodig de ontvanger aan of uit. Een verwarmingspaneel met thermostaat moet geplaatst zijn in de kamer die men wil verwarmen. De ontvanger wordt geplaatst tussen de infrarood verwarming en de stroomtoevoer.

Infrarood verwarmingspaneel met thermostaat

Wanneer u gebruik maakt van meerdere infrarood verwarmingspanelen, dan is het raadzaam om te kijken naar het schakelvermogen van de ontvangers of de verwarmingsthermostaat. Het schakelvermogen geeft aan hoeveel vermogen infrarood verwarmingspanelen kan worden aangesloten op één ontvanger. Het beste kunt u iets onder het maximale schakelvermogen blijven om schade en extra slijtage aan de ontvanger te voorkomen.

Programmeerbare thermostaat en schakelvermogen

Om te weten wat het schakelvermogen in Watt is voor het systeem van de programmeerbare thermostaat en de ontvangers, kunt u het Ampère aan schakelvermogen vermenigvuldigen met de hoeveelheid Volt van het netwerk. In Nederland heeft het netwerk standaard 230 Volt. Bij een schakelvermogen van bijvoorbeeld 10 Amp schakelvermogen (10x230 volt= 2300 watt) kan er maximaal 2300 Watt aan infrarood verwarmingspanelen worden aangesloten. Dit zijn de maximale waarden. Het is beter om minder wattage te koppelen.

Diverse ontvangers voor uw verwarmingsthermostaat

De opbouwontvanger van uw verwarmingspaneel met thermostaat wordt op de wand of het plafond geplaatst van de ruimte waar de infrarood verwarming is aangesloten. U kunt zelf kiezen welke verwarmingsthermostaat en ontvangers u wilt gebruiken. De ontvangers hebben in ieder geval een bepaalde opbouwhoogte. De inbouwontvanger wordt daarentegen in de muur geplaatst, bijvoorbeeld in een centraaldoos of andere voorziening. De plug-in ontvanger van een thermostaat kunt u in het stopcontact plaatsen. Daarna plaatst u eenvoudig de stekker van de infrarood verwarming in de ontvanger.

Infrarood paneel thermostaat met aanwezigheidsmelder

Een verwarmingsthermostaat met bewegingsmelder zorgt ervoor dat een ruimte alleen verwarmd wordt wanneer u daar daadwerkelijk aanwezig bent. Hierdoor kan er maximaal worden bespaard op het energieverbruik. U kunt de gewenste temperatuur instellen voor de periode dat iemand aanwezig is en voor de tijden van afwezigheid. Ook kunt u een vertragingstijd instellen zodat de verwarming niet direct uitgaat wanneer men even niet in de ruimte aanwezig is. Dat zijn interessante voordelen van een verwarmingspaneel met thermostaat en aanwezigheidsmelder.

Infrarood verwarming met een plug-in thermostaat

Naast besturing van uw infrarood verwarming met een draadloze verwarmingsthermostaat bestaat ook de mogelijkheid uw infrarood paneel aan te sturen met een plug-in thermostaat. Een plug-in thermostaat steekt u direct in het stopcontact. De stekker van uw infrarood verwarming kan vervolgens simpel in de stekkeraansluiting van de thermostaat worden gestoken. De plug-in thermostaat kan in diverse uitvoeringen worden geleverd: van een simpele “aan en uit” configuratie tot een uitvoering met diverse dag-, week- en antivorst instellingen. Wanneer u snel en eenvoudig de temperatuur wilt regelen, dan kan dat met zo’n plug-in thermostaat.

Bent u benieuwd naar alle mogelijkheden? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan en ontdek wat wij voor u kunnen betekenen!