infrarood verwarming als bijverwarming

Infrarood verwarming en zonnepanelen

Ga klimaatverandering tegen


Wanneer u duurzame infrarood verwarming kan combineren met duurzaam opgewekte energie profiteert men op verschillende manieren. Je bespaart op het milieu en op je financiën. De energiemarkt wordt elk jaar duurder en dat zal de komende jaren echt niet veranderen. Fossiele brandstoffen raken meer en meer uitgeput en vervuilen op de koop toe onze planeet waar we graag nog generaties van zouden genieten. Willen we planeet sparen en ervoor zorgen dat onze kinderen ook nog een aangename toekomst hebben moeten onze energiehuishouding dringend omgooien.


Infraroodpanelen in combinatie met uw eigen zonnepanelen?


Is je woning voorzien van voldoende dakoppervlakte dan is de combinatie met je eigen zonnepanelen de ideale oplossing. Om het rendement te verhogen kan men de installatie uitrusten met een eigen thuisbatterij. Zelfs wanneer u niet het volle rendement haalt met uw zonnepanelen om uw infrarood verwarming te sturen, alle energie die uzelf opgewekt heeft hoeft u niet meer aan te kopen. U kan het verbruik van uw verwarming en de opbrengst van uw zonnepanelen uitrekenen om te kijken tot waar u zou geraken. Doch het meest eenvoudige is dat u een expert in deze ter plaatse laat komen om een efficiënte berekening te maken van uw energiebehoefte.

Infraroodpanelen in combinatie met duurzame verwarmingsinstallatie


Infraroodpanelen zijn zeer interessant in combinatie met een duurzame verwarmingsinstallatie, zoals bijvoorbeeld een palletkachel of een houtkachel. Een kachel heeft tijd nodig om goed warm te worden, door het gebruik van infrarood verwarming kunt u de kamer vast verwarmen tot de kachel voldoende warmte afgeeft. Ook kunt u uw stookseizoen verkorten door in het voor- en najaar de infraroodpanelen te gebruiken. U hoeft dan niet uw hele kachel aan te steken voor kortdurend gebruik. Infrarood verwarming met zonnepanelen, de ideale combinatie.