infrarood verwarming als bijverwarming

Infrarood verwarming installeren

Eenvoudig installeren en onmiddellijk besparen


Met een infrarood verwarming bespaart u flink op uw energiekosten. Een infrarood paneel kan u eenvoud aan het plafond of muur bevestigen, al wat u nodig hebt is een elektrische aansluiting. Als u een beetje handig bent en een lamp kan aansluiten en ook een schilderij kan ophangen is het kinderspel om een infrarood verwarming te installeren.


Juiste berekening


Onze infrarood panelen zijn verkrijgbaar in verschillende wattages en afmetingen. Het is zeer belangrijk om de juiste berekening te maken van welk vermogen u juist nodig hebt om de kamer te verwarmen. Ook de positie van het paneel maakt een verschil uit in het verbruik. Maak gebruik van de gratis rekendienst van de Warmteshop om uw installatie uit te rekenen. Zo bent u steeds verzekerd van een juist vermogen en een energiezuinig verbruik. Infrarood verwarming installeren, eerst de Warmteshop contacteren


Infrarood verwarming installeren bij renovatie.


Wanneer uw woning ouder is dan 10 jaar is het meestal voordeliger om uw verwarmingsinstallatie te laten plaatsen. U betaalt bij renovatie slechts 6% BTW i.p.v. 21% BTW indien u dit laat installeren door een vakman. Informeer u steeds bij onze afgevaardigde voor vrijblijvend advies.

Bij onze panelen zijn de bevestigingsmaterialen reeds bijgeleverd. In de doos vind u een boormal, pluggen en bouten. De ophangbeugels van het paneel zijn voorzien voor muur en plafond montage. Infrarood verwarming installeren wordt zo een kleine moeite.


Stap 1 – Boormal gebruiken


In de doos vind u een boormal welke u helpt om de juiste gaten te boren. Bevestig deze boormal op de muur of plafond en gebruik een waterpas om de boormal mooi recht te hangen. TIP Gebruik kleefband of duimspijkers om de boormal vast te maken aan het plafond of de muur.


Stap 2 – Aftekenen van gaten


Na dat de boormal op de juiste plaats hangt kan u met een potlood of stift de juiste gaten aanduiden waar er geboord dient te worden.


Stap 3 – Boor nu de gaten


Boor nu de nodige gaten in de muur en plafond. Afhankelijk van de grote van het paneel zullen dit 4 of 6 gaten zijn. Belangrijk is dat u de gaten niet dieper boort dan de bout lang is. De meeste boormachines hebben een hulpstuk om dit te bepalen


Stap 4 – Verwijder de boormal


Haal nu de boormal van de muur of het plafond


Stap 5 – Pluggen aanbrengen


Steek de pluggen nu in de geboorde gaten. Het kan zijn dat u een hamer nodig hebt om de pluggen diep genoeg in de gaten te krijgen. Hamer voorzichtig op de plug tot deze gelijk met de muur of plafond is.


Stap 6 – Bouten aanbrengen


Neem de 4 of 6 bouten en voorzie deze elk van een rondel welke ook meegeleverd zijn. Schroef nu deze bouten in de plug tot er een afstand van 1 cm overblijft tussen de muur en de rondel.


Stap 7 – Sluit het paneel aan op de stroom


Maak nu de elektrische verbinding tussen het paneel en het stroompunt. Dit kan ofwel een rechtstreeks aansluiting zijn, of via een draadloze schakelaar welke je mee achter het paneel kan wegwerken. (Raadpleeg hiervoor je verkooppunt)


Stap 8 – Infrarood paneel ophangen


Hang nu het paneel over de bouten en zorg dat de ophangbeugels van het paneel zich tussen de muur en de rondellen bevinden. Schroef nu alle bouten aan met een platsleutel tot deze allemaal muurvast zitten (Bij plafondpanelen moet u steeds 2 beugels 180° draaien om ze te beveiligen, raadpleeg hiervoor uw handleiding van de panelen) Infrarood verwarming installeren, eerst bij de Warmteshop informeren.