infrarood verwarming als bijverwarming

Infrarood verwarming en gezondheid

Hoe gezond is een infrarood verwarming?


Gezond verwarmen doe je met een infrarood verwarming. Dit is de meest natuurlijk verwarming welke momenteel op de markt verkrijgbaar is. De stralingswarmte is 100% gelijk aan het infrarood stralingsspectrum van de zon. Dit wil zeggen al het goede van de zon, zonder schadelijke UV en andere straling. Deze warmtestraling wordt door mens en dier als zeer prettig ervaren. Wie geniet er nu niet van een heerlijk lentezonnetje op zijn gelaat?


Wanneer de infrarood stralen worden opgevangen door onze huid ontstaat er onmiddellijk een heerlijk warmtegevoel. Door deze natuurlijke zonnestralen wordt de bloedcirculatie gestimuleerd wat het lichaam als positief zal ervaren. Infraroodstralen worden reeds jaren gebruikt in de medische wereld ter bevordering van herstelprocessen. Mensen die last hebben van spierpijnen en gewrichtspijnen (zoals reuma) zullen de positieve eigenschappen zeker weten te waarderen.Infrarood verwarming en gezondheid, niets dan goed.


Wat met de luchtkwaliteit


De luchtkwaliteit in onze woning speelt een belangrijke rol. Terwijl een luchtverwarming de lucht uitdroogt en de aanwezige stofdeeltjes en bacteriën laat rondcirculeren, zal een infrarood verwarming de luchtkwaliteit niet aantasten. Dit is een enorm voordeel voor mensen met gevoelige luchtwegen zoals astmapatiënten.

Anders dan bij conventionele vormen van verwarming, waarbij de lucht wordt verwarmd door middel van convectie, verwarmen infraroodpanelen objecten zoals; muren, meubels en plafonds. Hierbij vindt geen circulatie van stof en huismijt plaats. Hierdoor wordt de luchtkwaliteit verbeterd en dat is met name voor mensen met allergieën of luchtwegproblemen een groot voordeel.Infrarood verwarming komt uw gezondheid ten goede.


Luchtvochtigheid


Een goede luchtvochtigheid is van belang voor een gezond leefklimaat. Infraroodverwarming biedt hierin vele voordelen ten opzichte van een conventioneel verwarmingssysteem dat juist de lucht opwarmt. Het opwarmen van lucht heeft een negatief effect op de luchtvochtigheid. Doordat infrarood verwarming niet de lucht, maar juist de objecten verwarmt, wordt de luchtvochtigheid niet beïnvloed en ontstaat een gezonder binnenklimaat.Uw gezondheid vaart wel met infrarood verwarming


Vocht bevordert de groei van schimmels en huisstofmijten die op hun beurt astma en bronchitis veroorzaken of verergeren bij personen die daarvoor aanleg hebben. Bewoners van vochtige huizen hebben meer kans op verkoudheid, bronchitis en astma. Ook reumatische klachten verergeren in koude, vochtige huizen.
Een gezonde luchtvochtigheid in huis ligt tussen de 50-60 % bij een temperatuur van tussen 18-22°C. Voor een gewenste woonhygiëne kan de relatieve vochtigheid het beste rond de 50 % blijven. Een vochtigheid onder 40% is te droog en 65% is te vochtig. Bij het gebruik van infrarood verwarming blijft de luchtvochtigheid van uw kamer gemakkelijker op een gezond niveau en krijgt vocht en schimmel geen kans. Gezondheid en infrarood verwarming een natuurlijke combinatie.


Wilt u meer weten over de werking van infrarood verwarming? Laat u dan deskundig voorlichten door onze specialisten. U bent van harte welkom in onze showroom en webshop.