Bereken de grootte van de infrarood verwarming


Infrarood verwarmings moet nauwkeurig gepositioneerd worden zodat het systeem optimaal gebruik kan maken van het hoge rendement. Bij een juist gekozen vermogen behaalt u namelijk de beste besparing en het meeste comfort. Hiervoor is gemiddeld tussen de 60 en 100 watt verwarmingscapaciteit per vierkante meter nodig. Vraag onze specialisten altijd om advies om een verkeerde keuze te voorkomen.Infrarood verwarming berekenen is een werk voor specialisten, wij staan gratis en vrijblijvend voor u klaar.

Hoeveel watt is nodig


Infrarood verwarming is verkrijgbaar in verschillende wattages. Het benodigde wattage van uw infrarood verwarming is afhankelijk van de grootte van de ruimte en de isolatie daarvan. Wanneer de warmtebehoefte groter is door bijvoorbeeld slechte isolatie of hogere gewenste temperatuur, dan zal een groter vermogen nodig zijn. Daarnaast kunnen grote of veel objecten de warmteafgifte beïnvloeden waardoor er een sterkere infrarood verwarming nodig is. Om optimaal gebruik te maken van de stralingswarmte van infraroodpanelen is het soms beter een paar kleine panelen verdeeld over de kamer te gebruiken in plaats van een groot infraroodpaneel.Infrarood verwarming berekenen laat je best aan ons over.

Gemiddelde wattage als vuistregel

Wilt u berekenen hoe groot of welk wattage uw infrarood verwarming moet hebben? Het vereiste wattage aan infraroodverwarming hangt af van de grootte van de betreffende kamer, de isolatie en het aantal buitenmuren. Wanneer u een grote ruimte of een kamer met slechte isolatie wilt voorzien van infrarood verwarming, dan is onze ervaring dat het beter is meerdere infraroodpanelen te gebruiken.

Door bijvoorbeeld twee 600 watt infrarood panelen op tegenovergestelde muren te plaatsen, krijgt u een betere verwarmingsprestatie dan bij het plaatsen van een groot 1200 watt model. Daarbij zorgt u er op deze manier voor dat er een uniforme warmteverdeling plaatsvindt. Het gebruik van meerdere infrarood panelen is tevens bewezen efficiënter. De volgende tabel geeft u een overzicht van het benodigde aantal wattage per vierkante meter. Laat ons je infrarood verwarming berekenen.
Deze waardes zijn slechts een indicatie. Het is altijd verstandig advies te vragen aan onze experts voor uw specifieke situatie en omstandigheden. Op die manier weet u zeker dat uw infrarood verwarming goed berekend is. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan en wij zullen vrijblijvend uw infrarood verwarming berekenen.