infrarood verwarming als bijverwarming

Infrarood verwarming als bijverwarming

Hoe werkt infrarood verwarming als bijverwarming?


Kan men een infrarood verwarming als bijverwarming gebruiken? Absoluut wel, men kan zelfs fors besparen op de energiekosten door infrarood in te zetten in de woonkamer of in de ruimtes welke u niet continu wenst te verwarmen.


Een traditionele verwarming werkt op het principe van luchtverwarming en zal steeds de ganse kamer proberen op te warmen. Met de stralingswarmte van een infrarood paneel kan men ook zeer lokaal een plaats gaan opwarmen. Men geniet dan van een comfortabele warmte precies op de plek waar je wenst te vertoeven. En dit zonder de ganse kamer op te warmen..


Infrarood verwarming als bijverwarming kan je dus energie besparen wanneer u deze bijvoorbeeld zou inzetten om de televisie hoek bij te verwarmen. Maar ook wanneer u een ruimte zoals een thuiskantoor zou hebben welke u niet continu of onafhankelijk wenst te verwarmen kan een infrarood verwarming de ideale oplossing bieden.


Infraroodpanelen verwarmen je lichaam en de objecten en kunnen dus ook als plaatselijke verwarming gebruikt worden. Mensen die een vloerverwarming hebben weten dat het onmogelijk is om ’s avonds de verwarming enkele graden hoger te plaatsen. Wanneer u deze vloerverwarming combineert met een infrarood verwarming kan dat wel, zelfs plaatselijk.

Hoe werkt infrarood verwarming als bijverwarming?


Het is niet noodzakelijk om de ganse kamer te verwarmen wanneer je dit niet wenst. Wanneer u een infrarood verwarming als bij verwarming plaatst kan u de bestaande verwarming instellen op een basis temperatuur. Nu hoeft u slecht op de plaatsen waar u extra warmte wenst een paneel op te hangen en heerlijk te genieten van een directe stralingswarmte. Deze warmte zal u kunnen voelen tot op een afstand van ongeveer 350 cm. Wanneer u de volledige ruimte wenst te verwarmen moeten we meerdere panelen ophangen en dan spreken we over een hoofdverwarming.


Infrarood paneel als bijverwarming


U kan een heleboel energie besparen door uw verwarming op een basistemperatuur te laten draaien. U laat dan enkel ’s avonds als u voor de televisie plaats neemt een infrarood paneel de ruimte bij-verwarmen.


Zithoek


De thermostaat van de verwarming kan wat lager en dat bespaart energie, je hebt het door de stalingswarmte toch comfortabel warm door de infrarood verwarming.


Badkamer


In de badkamer laat u de vloerverwarming op een basis temperatuur staan van bijvoorbeeld 20°C. Dit is meer dan voldoende om gedurende de dag in deze kamer te komen. Doch wenst u in de ochtend of avond een extra boost, gebruik dan een infrarood verwarming als bijverwarming. Zo bespaart u fors op uw energie rekening..


Werkkamer


Verwarmen van uw werkkamer waar u maar een paar uur bent. Een korte tijd uw infrarood verwarming gebruiken kost minder energie dan uw hele werkkamer opwarmen met een cv radiator.