Infrarood panelen garage

Uw garage of bijkeuken heeft net als opslagruimtes en bijgebouwen meestal maar weinig warmte nodig. In veel gevallen is de warmtebehoefte slechts tijdelijk en de grootte van de ruimte beperkt. Daarom bent u natuurlijk op zoek naar een optimale manier om lokale verwarming te combineren met vorstbeveiliging in bijvoorbeeld uw schuur. Infrarood panelen voor garage, schuur of andere opslagruimtes kunnen precies aan uw wensen voldoen. Welke infrarood panelen voor uw garage exact het beste zijn, is afhankelijk van de specifieke situatie en uw wensen omtrent warmteregeling.

Zo kunnen wij het gebruik van stralingswarmte met een energiebesparende Dazex-buis aanraden. U kunt dit type verwarming voor een schuur of garage het best aansturen met een afstandsbediening. Daarnaast is het ook een optie om infrarood panelen garage te monteren aan het plafond. Zo geniet u van de warmte én bespaart u tevens ruimte. Wanneer u uw garage gaat verwarmen met infrarood panelen, dan gebruikt u een thermostaat. Op deze manier kunt u efficiënt en vraaggericht uw garage verwarmen met minimale aanschafkosten en een laag verbruik van energie.Waarom garage of schuur verwarmen met infrarood verwarming?

Meestal is de schuur of de garage niet de grootste ruimte in of rondom het huis. Net als in andere kleine kamers raden wij u aan de verwarming in de garage aan het plafond te monteren. Van daaruit straalt de verwarming gelijkmatig de ruimte in en zorgt de infrarood verwarming van de garage of schuur voor een aangenaam klimaat. Daarnaast is het mogelijk om bij infrarood verwarming in de garage gebruikt te maken van zogenaamde heatstrips. Infrarood panelen voor de garage zijn dus eenvoudig te monteren, nemen weinig ruimte in beslag en zijn tevens energiezuinig. Uw schuur verwarmen, de vorstbeveiliging van uw schuur regelen of uw garage verwarmen was nog nooit zo simpel!

Hoe verwarm je de garage

Net zoals traditionele verwarming regelt u zelf de infrarood verwarming in uw garage of schuur door middel van een thermostaat. Deze plaatst u naast de ingangsdeur aan de wand. Wij adviseren de thermostaat van de infrarood panelen garage in te stellen op een minimale temperatuur. Op deze manier zorgt de infrarood verwarming voor vorstbeveiliging wanneer u niet in de garage of schuur aanwezig bent. Op het moment dat u gaat klussen zet u simpelweg de thermostaat een paar graden hoger. Zo eenvoudig werken onze infrarood panelen in uw garage of schuur.Schuur of garage als technische ruimte bij infrarood verwarming

Gaat u uw hele huis al verwarmen met infrarood panelen? Dan kan de schuur of garage als technische ruimte dienen. Wanneer u uw huis verwarmt met infrarood panelen, dan heeft u namelijk een aparte oplossing nodig voor uw warm water. Een elektrische boiler of warmwater-warmtepomp is dan de beste oplossing. Deze kunt u plaatsen in uw schuur of garage. Met behulp van elektriciteit wordt er warmte onttrokken aan de lucht in de garage en daarmee wordt het water verwarmd. Dit is energiebesparend en werkt voor de komende jaren betrouwbaar tegen een goede prijs.

Verwarmen met elektriciteit suggereert ook de mogelijkheid om in de toekomst gebruikt te maken van zonnepanelen. Uw eigen elektriciteit opwekken vergroot immers uw onafhankelijkheid. Daar komen de financiële voordelen nog eens bij. Voor een economisch verantwoord gebruik van infrarood verwarming zijn zonnepanelen overigens niet nodig. Ook zonder uw eigen zonnestroom installatie kunt u kosteneffectief en desgewenst voor 100% verwarmen met hernieuwbare energie met onze infrarood panelen.

Voordelen schuur of garage verwarmen met infrarood

Uiteraard zijn onafhankelijkheid en de financiële bijkomstigheden niet de enige voordelen van infrarood panelen voor de garage. Door de diverse uitvoeringen is het mogelijk om een infrarood verwarming te vinden die optimaal geplaatst kan worden in uw schuur of garage. Door bijvoorbeeld de verwarming aan het plafond te monteren, bespaart u gelijk ruimte. Daar komt nog eens bij dat een infrarood verwarming voornamelijk de aanwezige objecten, wanden en vloeren verwarmd. Hierdoor is er beduidend minder tocht. Dat brengt weer een ander voordeel met zich mee: er is minder stofverplaatsing dan bij convectieverwarming. Dit zorgt ervoor dat u in uw schuur, garage of andere opslagplek tevens minder hoeft schoon te maken.

Bent u benieuwd naar alle mogelijkheden? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan en ontdek wat wij voor u kunnen betekenen!