Infrarood panelen badkamer

In de badkamer is de warmte in de meeste gevallen slechts voor een korte tijd in de ochtend en in de avond nodig. Hierdoor is traditionele verwarming in het nadeel als u kijkt naar het energieverbruik en het comfort. Een goed alternatief is een infrarood verwarming in de badkamer plaatsen. De snelle werking van deze verwarming is ideaal voor die kortstondige regeling van de kamertemperatuur in deze ruimte. Infrarood panelen zijn door hun korte opwarmtijd dus perfect voor het creëren van een comfortabel klimaat in de badkamer.
Tegenwoordig kan u deze warmtepanelen aanschaffen in verschillende ontwerpen, afmetingen en oppervlakten. Een populaire badkamer verwarming is infrarood spiegelverwarming. Deze verwarming wordt meestal boven de wastafel opgehangen. Of het nu gaat om een badkamer spiegel verwarmd voor een kleine enkele wastafel, om dubbele wasbak tot 1,8 m breed of om een andere uitvoering van infrarood panelen voor de badkamer: voor elke toepassing hebben wij de juiste oplossing!

Hoe werkt een infrarood verwarming in de badkamer?

Onze infrarood panelen voor de badkamer worden gemakkelijk bediend met een draadloze centrale thermostaat. Een thermostaat met draadloos signaal regelt direct de besturing van uw nieuwe badkamer infrarood panelen. Deze vrij verplaatsbare thermostaat is optioneel met de smartphone te bedienen. Met de instelbare programma‘s verwarmt u uw badkamer alleen wanneer u echt gebruik maakt van de ruimte. Dankzij de programmeermogelijkheden kan de thermostaat tevens meerdere schakeltijden per dag onafhankelijk van elkaar beheren. Hierdoor kunt u de infrarood verwarming badkamer eenvoudig aanpassen aan uw behoeften. Dat bespaart tevens energie en zorgt voor optimaal comfort. Hoeveel panelen u in de badkamer nodig heeft, is afhankelijk van de grootte van de ruimte.

Badkamer verwarming in een grote badkamer

Vanzelfsprekend kost het meer energie om een grotere ruimte te verwarmen. Daarom raden wij aan in grote badkamers gebruik te maken van twee infraroodpanelen als verwarming in de badkamer. Een veel voorkomende combinatie is die van een badkamer spiegel verwarmd en een badkamerradiator met handdoekhouders. Samen vormen deze infrarood panelen voor de badkamer een zeer succesvol en onderhoudsvriendelijke oplossing die perfect kan worden geïntegreerd in een grote badkamer.

Plafondpanelen voor de badkamer

Heeft u niet zo’n grote badkamer? Ook voor kleinere ruimtes zijn infraroodpanelen voor de badkamer een uitstekende oplossing. Kleine badkamers worden namelijk gemakkelijk verwarmd met plafondpanelen voor badkamers. Deze badkamer verwarming is zowel energiezuinig als ruimtebesparende. Dat is wel zo fijn wanneer u niet al te veel ruimte hebt voor je verwarming. Uiteraard kunt u ook met een grotere badkamer ervoor kiezen om plafondpanelen voor de badkamer te gebruiken. Al heeft u in totaal wel twee infrarood panelen voor de badkamer nodig.

Je badkamerverwarming geheel in stijl

Uiteraard is de stijl naast de verschillende formaten en uitvoeringen tevens van belang. Wilt u de verwarming voor de badkamer in een nieuwe stijl? Dan adviseren wij een extra metalen verwarming aan het plafond of badkamer infrarood panelen met twee verwarmingszones en beugels voor het drogen van handdoeken. De onderste verwarmingszone geeft minder warmte af en dient voor het drogen van uw handdoeken, terwijl de bovenste verwarmingszone de temperatuur van de badkamer regelt. Deze verwarming voor de badkamer combineert twee functies in één apparaat.

Bent u benieuwd naar alle mogelijkheden? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan en ontdek wat wij voor u kunnen betekenen!