infrarood verwarming als bijverwarming

Informatie over infrarood verwarming


Infrarood verwarming als bijverwarming

Kan een infrarood verwarming als bijverwarming?


Kan men een infrarood verwarming als bijverwarming gebruiken? Absoluut wel, men kan zelfs fors besparen op de energiekosten door infrarood in te zetten in de woonkamer of in de ruimtes welke u niet continu wenst te verwarmen.


Een traditionele verwarming werkt op het principe van luchtverwarming en zal steeds de ganse kamer proberen op te warmen. Met de stralingswarmte van een infrarood paneel kan men ook zeer lokaal een plaats gaan opwarmen. Men geniet dan van een comfortabele warmte precies op de plek waar je wenst te vertoeven. En dit zonder de ganse kamer op te warmen.


Infrarood verwarming als bijverwarming kan je dus energie besparen wanneer u deze bijvoorbeeld zou inzetten om de televisie hoek bij te verwarmen. Maar ook wanneer u een ruimte zoals een thuiskantoor zou hebben welke u niet continu of onafhankelijk wenst te verwarmen kan een infrarood verwarming de ideale oplossing bieden.


Informatie over infrarood verwarming. Infraroodpanelen verwarmen je lichaam en de objecten en kunnen dus ook als plaatselijke verwarming gebruikt worden. Mensen die een vloerverwarming hebben weten dat het onmogelijk is om ’s avonds de verwarming enkele graden hoger te plaatsen. Wanneer u deze vloerverwarming combineert met een infrarood verwarming kan dat wel, zelfs plaatselijk.


Lees meer ...

Infrarood verwarming of cv?

Wat zijn de grote verschillen?.


Stralingswarmte

Wat is eigenlijk stralingswarmte? Dit is de warmte die alle verwarmde objecten uitstralen zoals verschillende soorten kachels, radiatoren en natuurlijk infrarood panelen. Warmtestralen bevinden zich in het infrarood spectrum en verwarmen niet de lucht maar alle vaste materie welke ze tegenkomen. Uw muren, vloer, meubels maar ook mens en dier zullen zichzelf opwarmen als ze in contact komen met deze stralen. Vervolgens zullen deze objecten hun warmte afgeven aan de omringende lucht stromen.


Op deze wijze zal de ruimte gelijkmatig en comfortabel opgewarmd worden. De objecten zullen onderling het niet opgenomen vermogen reflecteren naar het volgende object. Hierdoor zullen alle objecten in de ruimte opgeladen worden en voorzien worden van een natuurlijke warmtebuffer. Het thermische vermogen blijft dus in een vaste massa en zal niet snel kunnen ontsnappen via spleten en kieren zoals warme lucht zou doen.


Informatie over infrarood verwarming. Stralingswarmte in het segment van 10.000 Nm wordt meestal als zeer mild en aangenaam ervaren. Deze warmte dringt tot 0,3 mm in de huid door en geeft je een zomers gevoel. De straling van een infrarood verwarming kan je perfect vergelijken met zonnestralen. Ze zijn gezond en verlichten pijnen zoals bijvoorbeeld reumapijn etc.


Lees meer ...

Infrarood verwarming en zonnepanelen

Help het klimaat een beetje, verlaag uw CO2 uitstoot


Wanneer u duurzame infrarood verwarming kan combineren met duurzaam opgewekte energie profiteert men op verschillende manieren. Je bespaart op het milieu en op je financiën. De energiemarkt wordt elk jaar duurder en dat zal de komende jaren echt niet veranderen. Fossiele brandstoffen raken meer en meer uitgeput en vervuilen op de koop toe onze planeet waar we graag nog generaties van zouden genieten. Willen we planeet sparen en ervoor zorgen dat onze kinderen ook nog een aangename toekomst hebben moeten onze energiehuishouding dringend omgooien.


Infrarood panelen in combinatie met uw eigen zonnepanelen?


Is je woning voorzien van voldoende dakoppervlakte dan is de combinatie met je eigen zonnepanelen de ideale oplossing. Om het rendement te verhogen kan men de installatie uitrusten met een eigen thuisbatterij. Zelfs wanneer u niet het volle rendement haalt met uw zonnepanelen om uw infrarood verwarming te sturen, alle energie die uzelf opgewekt heeft hoeft u niet meer aan te kopen. U kan het verbruik van uw verwarming en de opbrengst van uw zonnepanelen uitrekenen om te kijken tot waar u zou geraken. Doch het meest eenvoudige is dat u een expert in deze ter plaatse laat komen om een efficiënte berekening te maken van uw energiebehoefte.


Lees meer ...

Infrarood verwarming, wel of niet?

Wat is er nu waar en onwaar?


In elke groeiende markt krijgen we te maken met cowboys en malafide handelaars.,


De markt van infrarood verwarming komt langzaam maar zeker steeds meer in de kijker. Dat deze vorm van verwarmen prominent aanwezig zal zijn in verwarmingsmarkt van de toekomst staat als een paal boven water. Wij zien deze markt jaarlijks met 40 tot 45% groeien, steeds meer bouwers en verbouwers kiezen voor een duurzame infrarood verwarming als hoofdverwarming voor hun woning of bedrijf. .


Door de opkomst in deze markt krijg je natuurlijk ook steeds meer partijen welke enkel op winstbejag uit zijn en minderwaardige producten op de markt proberen te plaatsen. Zo krijgen we een steeds groter wordend aanbod uit de Aziatische oorden. De opbrengst van deze “infrarood panelen” is laagwaardig en de warmteopbrengst is meestal slechts een fractie van de hoogwaardige producten op de markt. Maar dat zal de leverancier u niet dadelijk vertellen, goedkoop is meestal duurkoop. Idem als de markt van de zonnepanelen positioneren nieuwkomers en web verkopers als specialisten en proberen zo hun producten aan de man te brengen. Als de ultieme verleiding zullen zij u overdonderen met lage prijzen voor laagwaardige producten. Wij als Warmteshop zijn aangesloten bij de belangengroep IG-INFRAROOD welke toekijkt op de markt van infrarood verwarming.


Lees meer ...

Infrarood verwarming installeren

Eenvoudig installeren en onmiddellijk besparen


Met een infrarood verwarming bespaart u flink op uw energiekosten. Een infrarood paneel kan u eenvoud aan het plafond of muur bevestigen, al wat u nodig hebt is een elektrische aansluiting. Als u een beetje handig bent en een lamp kan aansluiten en ook een schilderij kan ophangen is het kinderspel om een infrarood verwarming te installeren..


Juiste berekening Onze infrarood panelen zijn verkrijgbaar in verschillende wattages en afmetingen. Het is zeer belangrijk om de juiste berekening te maken van welk vermogen u juist nodig hebt om de kamer te verwarmen. Ook de positie van het paneel maakt een verschil uit in het verbruik. Maak gebruik van de gratis rekendienst van de Warmteshop om uw installatie uit te rekenen. Zo bent u steeds verzekerd van een juist vermogen en een energiezuinig verbruik.


Installatie infrarood verwarming bij renovatie.


Wanneer uw woning ouder is dan 10 jaar is het meestal voordeliger om uw verwarmingsinstallatie te laten plaatsen. U betaalt bij renovatie slechts 6% BTW i.p.v. 21% BTW indien u dit laat installeren door een vakman. Informeer u steeds bij onze afgevaardigde voor vrijblijvend advies.Lees meer ...

Infrarood verwarming en gezondheid

Hoe gezond is een infrarood verwarming?


Gezond verwarmen doe je met een infrarood verwarming. Dit is de meest natuurlijk verwarming welke momenteel op de markt verkrijgbaar is. De stralingswarmte is 100% gelijk aan het infrarood stralingsspectrum van de zon. Dit wil zeggen al het goede van de zon, zonder schadelijke UV en andere straling. Deze warmtestraling wordt door mens en dier als zeer prettig ervaren. Wie geniet er nu niet van een heerlijk lentezonnetje op zijn gelaat?


Wanneer de infrarood stralen worden opgevangen door onze huid ontstaat er onmiddellijk een heerlijk warmtegevoel. Door deze natuurlijke zonnestralen wordt de bloedcirculatie gestimuleerd wat het lichaam als positief zal ervaren. Infraroodstralen worden reeds jaren gebruikt in de medische wereld ter bevordering van herstelprocessen. Mensen die last hebben van spierpijnen en gewrichtspijnen (zoals reuma) zullen de positieve eigenschappen zeker weten te waarderen.


Wat met de luchtkwaliteit


De luchtkwaliteit in onze woning speelt een belangrijke rol. Terwijl een luchtverwarming de lucht uitdroogt en de aanwezige stofdeeltjes en bacteriën laat rondcirculeren, zal een infrarood verwarming de luchtkwaliteit niet aantasten. Dit is een enorm voordeel voor mensen met gevoelige luchtwegen zoals astmapatiënten. Wenst u meer informatie over infrarood verwarming, aarzel dan niet ons te contacteren.


Lees meer ...