Badkamer verwarming
Infrarood verwarming badkamer
16 juni 2020

Infrarood verwarming kopen, een verstandige aankoop?

Infrarood verwarming kopen

Infrarood verwarming kopen

Infrarood verwarming verstandige keuze
Laat ons eerst en vooral zeggen dat een infrarood verwarming kopen echt een verstandige keuze is. Waarom? Wel, hier zijn een variëteit aan redenen voor. We zullen in dit artikel er enkele opsommen zodat u een betere kijk verkrijgt in deze wereld. Zowel op het vlak van gezondheid, als ecologie is het zeker een vooruitgang. Ook in je portemonnee zul je snel het verschil beginnen te voelen. Een infrarood verwarming kopen heeft tal van voordelen in vergelijking met een conventionele verwarming. Voor we in detail naar de infrarood verwarming prijs kijken, moeten we eerst weten wat de functie is, welke vormen er zijn en wat voor voordelen het heeft, vergeleken met de traditionele verwarmingssystemen. Laat ons eerst een kijkje nemen naar de functie en welke voordelen infrarood verwarmingspanelen met zich meebrengen, en geloof ons, dat zijn er heel wat.

Het zonnetje in huis

Wanneer je infrarood verwarming koopt, schaf je eigenlijk een persoonlijke zon aan. En dan nog een heel rendabele. Wist je dat, wanneer je de infrarood panelen uitschakelt, ze niet meteen stoppen met warmte uit te stralen. De verzamelde warmte in het paneel en in de vaste objecten, blijft nog een hele tijd uitstralen. Dit noemen we bufferwarmte.

Bovendien kun je heel plaatselijk verwarmen en verwarmen ze alleen maar mensen en voorwerpen. Dit is ideaal wanneer we de infrarood verwarming gebruiken als bij-verwarming. Zo hoeft u in het voor- of naseizoen niet de centrale hoofdverwarming aan te schakelen, maar kan u echt op kamer niveau gaan verwarmen. Hoe heerlijk is het niet om ‘s avonds in een warme zetel te kunnen nestelen op een koude natte herfstavond?

Door infrarood verwarming te kopen verklein je ook je ecologische voetafdruk. Er worden geen afvalstoffen aangemaakt bij gebruik. Wanneer je een infrarood paneel aansluit op groene energie, kan je zelfs verwarmen zonder CO2 uitstoot. Bij deugdelijke installatie, verbruiken ze minder dan de conventionele middelen, zoals aangetoond in een studie door dr. ir. Peter Kosack. Deze laatste heeft in de universiteit van Kaiserslautern en volledige testopstelling verzorgt waar hij de voordelen van een infrarood verwarming vergeleek met een traditionele gasverwarming.

Infrarood verwarming en luchtkwaliteitTevens houden ze de luchtkwaliteit ook stabiel. In tegenstelling tot andere systemen, blijft de luchtvochtigheid nagenoeg hetzelfde en worden er geen kleine astma-activerende stofjes in de lucht losgelaten. Dit vooral omdat een infrarood verwarming net zoals de zon geen lucht opwarmt.

Hierdoor zal er dus ook geen stof circulatie opgewekt worden en blijft de lucht zuiverder. De muren van de woning zullen ook geen vocht opslaan daar deze steeds warmer zullen zijn dan de aanwezige lucht. Hierdoor heeft schimmelvorming geen kans, dit is vooral in badkamers, waar er steeds een hoog vochtgehalte aanwezig is, een groot voordeel.

Het maakt niet uit voor welke prijs je infrarood verwarming koopt, de kwaliteit van de infrarood panelen is doorslaggevend. De constructie en de verwerkte materialen bepalen de kwaliteit. Het is als leek zeer moeilijk om het verschil op te merken tussen een hoge of een lage kwaliteit versie.

De panelen zullen amper een paar centimeter dik zijn. Door een gebrek aan de nood voor ventilatie, kunnen ze zo dun geproduceerd worden. Infrarood panelen werken zonder ventilator hierdoor zijn ze ook nog eens uiterst stil en dus perfect voor, bijvoorbeeld, je slaapkamer. Nu we weten welke voordelen infrarood verwarming hun prijs waard maken, zullen we eens kijken naar de verschillende beschikbare soorten en uitzichten.

Op Elk Potje Past een Dekseltje.Infrarood verwarming kun je kopen in verschillende en totaal onopvallende uitvoeringen. Er zijn diverse formaten met verschillende wattages beschikbaar. Hierdoor is het mogelijk om elke ruimte op een comfortabele manier te verwarmen en het vermogen voldoende te spreiden in de ruimte.

Je hebt glazen en metalen systemen. De glazen systemen zijn nog stijlvoller dan de metalen, maar de metalen warmen dan weer sneller op. Dit vooral omdat deze laatste minder massa hebben. Ze zullen dan ook sneller afkoelen dan de glazen panelen. De keramische coating van de metalen verwarmingspanelen zorgt dat de warmte maximaal wordt uitgestuurd. De glazen panelen kunnen op hun beurt in verschillende prachtige uitvoeringen worden afgeleverd, en tevens meerdere functies vervullen.

1. Plafond Panelen

Ten eerste heb je de gebruikelijk metalen of glazen panelen die je aan je plafond of muur hangt. Ze hebben een strak modern ontwerp, meestal met een wit of een zwart voorblad, die in het niets opgaan tegen je plafond of muur. Belangrijk is te weten dat de infrarood panelen aan het plafond een hoger rendement hebben dan aan de muur. Indien mogelijk is het dus aan te raden de panelen aan het plafond te plaatsen. Het verschil in rendement bedraagt ongeveer een 7%.

2. Vrolijke Gezichten

De meest stijlvolle infrarood verwarmingen zijn ongetwijfeld de panelen welke bedrukt zijn met een prachtige afbeelding of zelfs een foto van jouw gezin. Je zult er nog nooit zo stralend hebben uitgezien. Zorg wel dat je een blijvende herinnering ophangt, want deze panelen gaan gemiddeld een 30-tal jaren mee.

3. Heerlijke Ochtendzon

Ten laatste zijn er de functionele uitvoeringen. Je kunt je verwarming vermommen als spiegel of krijtbord. Zo heeft het een centrale plaats in je badkamer, keuken of eender waar je ze ophangt. Op een koude winterochtend is niets zo heerlijk als je opmaken of scheren met het zonnetje in je gezicht.

Wat Kost een Infrarood VerwarmingDus, nu blijf de vraag, “wat kost een infrarood verwarming?” Dit hangt natuurlijk af van de kwaliteit waar je in wil investeren. Zoek je een zuinig paneel van klasse A, of bespaar je liever nu om op lange termijn meer energie te betalen met een paneel van klasse D? Wil je een strak ontworpen infrarood verwarming kopen, of vind je het niet erg dat ze meer opvallen in je woning?

Meerdere Vereisten Voor Een Prijs Denk er ook aan dat je verschillende noodzaken samen kunt koppelen. Is de muur in je woonkamer nog kaal? Dan is een paneel met gepersonaliseerde afbeelding zeker het overwegen waard. Het aanbod in infrarood panelen is zo uitgebreid dat je altijd wel de perfecte match voor je woning vindt.

Mis je nog een spiegel in je badkamer? Of ben je iemand die gemakkelijk dingen vergeet? Dan zijn krijtbord en spiegel uitvoeringen zeker ook een optie. Vooral in de badkamer komt een infrarood spiegel tot zijn recht. Je haalt hiermee een functioneel toestel in huis waar jij en je huisgenoten nog jaren van kunnen genieten.

Langdurige Investering

Wanneer je je rekening opmaakt, is het zeker de moeite waard om even stil te staan bij de hoeveelheid energie die je zult besparen over de jaren. Afhankelijk of je de infrarood verwarming koopt om bij te warmen of om je verwarmingssysteem volledig te vervangen, kun je tussen de 10 en 40% besparen.

Wanneer je de installatie kan combineren met zonnepanelen kan de besparing zelfs nog groter worden. Het grote voordeel van infrarood panelen is dat ze elektrisch gevoed worden. Elektriciteit kan jezelf opwekken door middel van zonnepanelen. Dubbele winst dus.

Ook over onderhoudskosten hoef je niet wakker te liggen. Door een gebrek aan een grote hoeveelheid verschillende elementen, al dan niet beweeglijke, hebben infrarood panelen nagenoeg geen onderhoudskosten over de jaren.

Aangepast aan Jouw Vereisten

Omdat elke kamer anders is op veel verschillende factoren, kunnen we je geen exacte infrarood verwarming prijzen meedelen, of zelfs bepaalde producten aanbevelen. Elke kamer heeft een andere grootte en vorm, net als de mate van isolatie. Zelfs het aantal meubels, de plaatsing er van en het soort vloer kan betekenen dat je meer kunt besparen met infrarood panelen.

We raden je dus aan om contact met ons op te nemen, zodat een expert je het beste advies kan geven. Hieronder kun je een gratis offerte of huisbezoek aanvragen. Onze deskundige komt graag bij je langs om je toe te lichten welke mogelijkheden er zijn en welke oplossingen jou het best zullen helpen.

In het Kort

Infrarood verwarming kopen, is een investering op lange termijn met een overvloed aan voordelen. Het is gunstig voor je gezondheid, voor je ecologische voetafdruk en bovenal voor je portemonnee. Als klap op de vuurpijl, draag je er aan toe dat we de klimaatakkoorden kunnen bereiken. Dat is allemaal super, niet?

Maar om al deze voordelen optimaal te benutten, kun je best een professional inschakelen. Zo verzeker je dat je ten volle van deze technologie profiteert en je door de jaren heen heel wat kunt besparen.

Wens je meer informatie over een betaalbare gezonde verwarming in je badkamer aarzel dan niet ons te contacteren. Wij hebben een breed gamma infrarood verwarmingspanelen die geschikt zijn voor diverse toepassingen. Zowel in de badkamer als in de rest van de woning. Wij willen je graag van dienst zijn met een gratis energieberekening en een vrijblijvende offerte.

Vraag een gratis offerte of thuisbezoek aan


Informatie met betrekking tot uw offerte aanvraag

(Wij staan u met vragen ook telefonisch graag tewoord)


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *