Verwarming voor de gang en hal
Hoe werken infrarood panelen juist
21 mei 2020
Infrarood verwarming kopen
Infrarood verwarming kopen, een verstandige aankoop?
27 juli 2020

Infrarood verwarming badkamer

Badkamer verwarming

Infrarood verwarming badkamer

Badkamer renovatie
Infrarood verwarming badkamer. Is jouw badkamer aan renovatie toe? Wens je de complete kamer een nieuwe look en indeling te geven? Dan moet je zeker ook aan de verwarming denken. Het maakt niet uit of je een grote of een kleine badkamer hebt. De verwarming is meestal een struikelblok. Er hangt ofwel een grote lelijke blok tegen de muur die bovendien ook in de weg hangt. Of je gaat voor een vloerverwarming waar je achteraf spijt van krijgt omdat de badkamer niet warm genoeg wordt. Reeds bij het ontwerp van de nieuwe badkamer is het verstandig om reeds rekening te houden op welke manier je deze nieuwe kamer gaat verwarmen. Wanneer je kiest voor de traditionele normen zoals een aansluiting op het centrale verwarmingssysteem zal je merken dat dit meer nadelen dan voordelen geeft. Zolang je warmte nodig hebt in de woonkamer van de woning zal de badkamer aangenaam warm blijven. Maar wanneer er geen warmte nodig is in de woonkamer omdat deze warm genoeg is, zal ook de badkamer niet meer opwarmen. Dit geeft vooral problemen in het voor- en naseizoen. Maar ook wanneer de woonkamer voorzien is van een 2de verwarmingsbron zoals een pelletkachel of houtkachel zul je problemen ondervinden in de badkamer.

Moderne badkamer verwarming

Er zijn momenteel diverse moderne manieren om een badkamer op een moderne manier te verwarmen. Het gebruik van een centrale verwarming in de badkamer zal steeds minder gebruikt worden zeker bij goed geïsoleerde woningen. Het goed isoleren van een woning bespaart op het benodigde vermogen van de verwarming. We hebben dus minder vermogen nodig om de woning op te warmen en zullen deze verwarming ook steeds minder nodig hebben. Behalve de badkamer, in de badkamer wenst de gebruiker een hogere temperatuur dan in de rest van de woning waar men gekleed loopt. Men wenst in de badkamer een hogere temperatuur wanneer men aanwezig is, doch men verblijft slechts een klein gedeelte van de dag in deze kamer. Waar we dus behoefte aan hebben is een verwarming die onafhankelijk werkt van de centrale verwarming en welke de kamer snel kan opwarmen op de tijdstippen dat we nodig hebben.

De werkwijze van een conventionele verwarmingWanneer we denken aan een moderne verwarming is een infrarood verwarming niet meer weg te denken. Deze vorm van verwarming wordt steeds meer in de moderne woningen geïmplementeerd als hoofd- of als bij-verwarming. Het werkingsprincipe van een infrarood stralingswarmte is volgens een heel andere methodiek dan bijvoorbeeld een conventionele verwarming.

Bij een traditionele convectie verwarming is het vooral de lucht die opgewarmd word. Een warmtewisselaar zal de aanwezige warmte in het element overdragen aan de lucht. Hierdoor wordt de lucht opgewarmd.

Opgewarmde lucht zet uit en zal daardoor naar het plafond stijgen. Erg efficiënt is dit procedé dus niet. We hebben de warmte beneden nodig waar we vertoeven en niet aan het plafond.

Een ander nadeel aan een conventionele luchtverwarming is dat het de lucht is die de objecten moet opwarmen. Aangezien lucht eigenlijk een isolator is verloopt deze procedure zeer stroef. Het resultaat is dat de objecten in de kamer steeds koeler zullen zijn dan de aanwezige lucht.

Hierdoor zul je merken dat de kans op condensatie in de badkamer zeer groot is. Wanneer je vochtige warme lucht loslaat op koelere muren en spiegels is het resultaat condensatie. Dit is de ideale omgeving voor schimmelvorming wat nefast is voor de gezondheid.

Schimmel in de badkamer verdwijnt vanzelf wanneer tijdens de zomermaanden de zon in de badkamer binnen schijnt. Dit heeft te maken dat de zon op een natuurlijke manier de badkamer verwarmt.

Infrarood verwarming als gezonde verwarming.Een infrarood verwarming is de meest natuurlijke vorm van verwarming. Het werkingsprincipe is 100% gelijk aan dat van de zon. De zon en een infrarood verwarming zullen nooit de lucht zelf rechtstreeks opwarmen.

De zonnestralen welke 149.597.871 kilometer door de ruimte reizen zullen niets opwarmen wat geen vaste massa heeft. Ook wanneer de zonnestralen de luchtmassa van de aarde bereiken zal deze niet opwarmen.

Het is pas wanneer de zonnestralen de aarde zelf bereiken dat deze de aarde opwarmt. Alle vaste objecten op aarde zullen zichzelf opwarmen wanneer ze in resonantie gaan door de zonnestralen. Het zijn dan deze vaste objecten die op hun beurt de lucht zullen opwarmen.

Op dezelfde wijze zal een infrarood paneel uw badkamer gaan verwarmen. Een infrarood paneel zend als ware zonnestralen uit die de muren, vloer en alle vaste objecten zal opwarmen. Het zijn dus de muren en vloer van de badkamer die aanvankelijk ook de lucht zal gaan opwarmen. Het grote verschil met de conventionele verwarming is dat de objecten dus steeds warmer zullen zijn dan de lucht.

Dit is in een badkamer zeer belangrijk om condensatie te vermijden. Wanneer de objecten warmer zijn dan de lucht krijg je geen condensatie. Geen condensatie betekend ook dat schimmelvorming volledig uit den boze is. Je badkamer blijft dus een gezonde omgeving waar schimmels geen vat op hebben.

Infrarood verwarming in badkamer integrerenHet mooie van een infrarood verwarming badkamer is dat men deze perfect kan integreren in de kamer zonder dat deze in de weg staat of ontsierend is. De dagen dat er een een grote ontsierende bak aan de muur hangt behoort vanaf heden tot een ver verleden.

Een infrarood paneel kan perfect aan het plafond geplaatst worden. Hierdoor zal het nooit in de weg hangen. Normaal wordt het plafond enkel gebruikt voor de verlichting en zal er dus ruimte genoeg aanwezig zijn.

Bovendien blijven je muren vrij voor andere zaken die je graag in de badkamer wil plaatsen.

Er bestaat zelfs een mogelijkheid om de infrarood verwarming aan het plafond te voorzien van een LED verlichting. Hierdoor heb je twee toepassingen in één apparaat. Je verwarming en je verlichting uit één apparaat aan het plafond.

Maar je kan nog veel verder gaan dan dit.

Infrarood verwarming als handdoek droger.Wanneer je toch besluit om het infrarood paneel aan de muur te plaatsen kunnen we dit eventueel combineren met een extra functie. Een zeer populaire oplossing is de combinatie van een infrarood verwarming met een handdoek droger.

We noemen dit een Dual-zone. Hierbij wordt het apparaat in twee zones verdeeld. De bovenste zone fungeert als infrarood verwarming en straalt de badkamer warm. De onderste zone is een elektrische verwarming die de handdoeken droog maakt. Meestal is deze onderste zone uitgerust met 1 of 2 beugels waar men de handdoeken kan aan hangen.

Deze Dual-Zone infrarood verwarming voor de badkamer is verkrijgbaar in verschillende vormen.

Infrarood verwarming badkamer in metaal - Dual zone uitvoering

Deze versie bestaat uit een metalen paneel voorzien van de nodige beugels voor handdoeken.

Infrarood verwarming badkamer in glas - Dual zone uitvoering

Deze versie bestaat uit een glazen paneel wat verkrijgbaar is in diverse kleuren voorzien van de nodige beugels voor handdoeken.

Infrarood verwarming badkamer in spiegel - Dual zone uitvoering

Deze versie heeft een drie-dubbele functie, je hebt een verwarming, een handdoek droger en een spiegel. Bovendien wordt de badkamer vergroot door het spiegeleffect.

Infrarood verwarming badkamer in bedrukt glas - Dual zone uitvoering

Deze versie kan je volledig aanpassen naar je persoonlijk wens. Het glazen oppervlak kan je voorzien met een persoonlijke foto. Deze verwarming wordt hiermee zeer uniek.

Infrarood verwarming als spiegelDit is één van de meest populaire vormen van infrarood verwarming in een badkamer. In elke badkamer hoort een spiegel. Wanneer je de spiegel combineert met je verwarming heb je dadelijke een dubbel voordeel.

Je geniet van een aangename warmte van je infrarood verwarming in de badkamer, en je spaart plaats uit door dit te combineren met een spiegel. Zelfs als de verwarming niet aan staat kan je hier ten volle van genieten.

Bovendien kan je deze spiegelverwarming ook voorzien van een energiezuinige LED verlichting. Deze is uiteraard apart te bedienen via een schakelaar die ofwel draadloos of bedraad kan zijn.

Zoals je merkt heb je met een infrarood verwarming diverse mogelijkheden in je badkamer. Welke versie je ook kiest, je verkrijgt een heerlijke en gezonde warmte in je badkamer.

Wens je meer informatie over een betaalbare gezonde verwarming in je badkamer aarzel dan niet ons te contacteren. Wij hebben een breed gamma infrarood verwarmingspanelen die geschikt zijn voor diverse toepassingen. Zowel in de badkamer als in de rest van de woning. Wij willen je graag van dienst zijn met een gratis energieberekening en een vrijblijvende offerte.

Vraag een gratis offerte of thuisbezoek aan


Informatie met betrekking tot uw offerte aanvraag

(Wij staan u met vragen ook telefonisch graag tewoord)


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *