verwarming kan ook ongezond zijn
Waarom kan verwarming ongezond zijn
6 november 2017
infrarood bijverwarming
Infrarood plafond verwarming
19 mei 2020

Wat kost een infrarood verwarming

Gang verwarming

Een infrarood verwarming is een zuinige en milieu vriendelijke verwarming die steeds meer in de woningbouw terug te vinden is. De kostprijs van deze verwarming is afhankelijk van de kwaliteit, vormgeving en uitvoering.

Voor we verder ingaan op wat een infrarood verwarming kost moeten we even naar de aspecten kijken welke de kostprijs en het verbruik bepalen. Het is namelijk niet mogelijk om een prijs te vergelijken zonder dat je alle eigenschappen van deze infrarood panelen kent.

Wat is een infrarood paneel

Een infrarood paneel is meestal een vlakke plaat welke je aan de muur of het plafond kan monteren. Deze panelen kunnen in elke vorm aangeboden worden. De meeste panelen zijn witte platen die vergelijkbaar zijn met een hele platte radiator. Maar je kan deze panelen ook laten uitvoeren als een schilderij of bijvoorbeeld een spiegel. Vooral die laatste is zeer populair als badkamer verwarming.

Prijs infrarood verwarming

Om je vraag van "Wat kost een infrarood verwarming" te kunnen antwoorden gaan we nog eerst een stapje verder. We weten dus dat een infrarood paneel in elke vorm geleverd kan worden. Je begrijpt natuurlijk ook dat een gewoon wit paneel minder zal kosten dan een schilderij of een spiegel. Maar er is nog een heel belangrijke factor. Namelijk de kwaliteit van een infrarood verwarming. Het is vooral hier dat de gebruiker het bos door de bomen niet meer ziet.

De grote verschillen in infrarood panelen

Daar het onmogelijk is om alle infrarood panelen op te noemen gaan we ons hier beperken tot 2 hoofdgroepen.

Groep 1 (Professionele infrarood panelen)

Deze infrarood panelen kosten iets meer in aankoop doch verdienen zich snel terug in verbruik. Deze infrarood panelen zijn meestal in Duitsland gemaakt en beschikken over de juiste technologie om duurzaam te werken. De prijs van deze kwalitatieve infrarood verwarming situeert zich als volgt.

Standaard witte panelen van 1000 Watt ± € 400,- à € 500,-

Spiegel en design panelen van 1000 Watt ± € 1000,- en meer

Het voordeel van dit soort panelen is dat ze meestal verkrijgbaar zijn in diverse afmetingen en uitvoeringen. Het is dus zeer eenvoudig om deze panelen te personaliseren. De levensduur van een kwaliteitspaneel ligt rond de 30 jaar. Wanneer u een volledige woning wenst te verwarmen met een infrarood verwarming raden wij u aan om zeker voor kwalitatieve infrarood panelen te kiezen. Deze panelen zorgen ervoor dat u op langere termijn minder aan energie kosten dient te betalen.

Groep 2 (LQ infrarood panelen)

Op het internet kan u verschillende leveranciers vinden die u infrarood panelen aanbieden tegen uitzonderlijke lage prijzen. Deze panelen lijken een goede deal te zijn daar de aankoopprijs stukken lager ligt dan de hiervoor vermelde kwaliteitspanelen. Meestal worden deze panelen vervaardigd in China of andere niet Europese landen. De prijs voor deze goedkope infrarood panelen situeert zich als volgt.

Standaard witte panelen van 1000 Watt ± € 200,- à € 300,-

Wanneer u slechts sporadisch een plaats moet verwarmen en het verbruik niet belangrijk is voor u, dan zijn dit soort panelen een betaalbare optie. Goedkopere infrarood panelen zijn minder goed afgewerkt en zullen visueel minder aantrekkelijk zijn, doch de lage aanschafprijs compenseert dit.

Het nadeel van deze panelen komt wanneer men deze als hoofdverwarming gaat gebruiken en de energiefactuur in de bus valt. Het verbruik van een goedkoop infrarood paneel kan in de ergste gevallen tot 300 % hoger zijn dan een kwalitatief professioneel paneel.

Aan u de keuze

Welke prijs u voor een infrarood verwarming betaald ligt volledig in de lijn met uw behoeften. Wat wenst u juist te verwarmen, hoelang moet het verwarmt worden en wat verlang je aan duurzaamheid. Wanneer u twijfelt welke oplossing voor u het meest geschikt is, aarzel dan niet om een vrijblijvend bezoek aan te vragen van een specialist. Deze zal voor u de beste installatie voorstellen en hiervoor een offerte met scherpe prijs berekenen. Indien gewenst kan u reeds een kijkje nemen in onze webshop.

 

 Meer weten over gezonde infrarood verwarming? Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie, een offerte of een huisbezoek.

Vraag een gratis offerte of thuisbezoek aan


Informatie met betrekking tot uw offerte aanvraag

(Wij staan u met vragen ook telefonisch graag tewoord)


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *