Gang verwarming
Wat kost een infrarood verwarming
19 mei 2020
Verwarming voor de gang en hal
Hoe werken infrarood panelen juist
21 mei 2020

Infrarood plafond verwarming

infrarood bijverwarming

Infrarood plafond verwarming

Infrarood verwarming is uitermate geschikt voor plafond montage. Terwijl een traditionele verwarming zeer laag tegen de vloer geplaatst wordt om een goed rendement te behalen, zal een infrarood paneel juist beter presteren aan het plafond.

Dit heeft alles te maken met de werkwijze waarop een infrarood verwarming de ruimte verwarmt. Wanneer we een convectie verwarming in de ruimte plaatsen zal deze de lucht gaan opwarmen. Aangezien warme lucht de neiging heeft om te gaan stijgen is het vanzelfsprekend om de warmtebron zo laag mogelijk bij de grond te plaatsen.

Een infrarood verwarming zal geen lucht opwarmen maar objecten. Het paneel zal zijn warmte naar de vaste materie overbrengen die op haar beurt welk de lucht zal verwarmen. Een infrarood paneel kan dus best aan het plafond bevestigd worden. Het zal dan in eerste instantie de vloer opwarmen dat door de meeste mensen als aangenaam ervaren wordt.

De voordelen van plafond verwarming

Een verwarming aan het plafond monteren heeft verschillende voordelen. Als we de verwarming aan de muur monteren zullen deze vroeg of laat in de weg hangen. Denk even aan die nieuwe sofa die je wil aanschaffen maar blijkt dat deze 20 cm te groot is omdat de radiator in de weg hangt.

De kast die je graag op een andere plaats wil zetten, maar door de radiator onmogelijk wordt gemaakt. Met een infrarood verwarming aan het plafond heb je dus ruimte te over. Je muren blijven vrij en je kan de woning inrichten zoals je graag wil.

Verhoog uw comfort

Met een infrarood plafond verwarming kan je het comfort van de woning gevoelig verhogen. Wel is het belangrijk om ervoor te zorgen dat men de juiste panelen op de juiste plaats hangt. Wanneer men kiest voor plafond panelen moet je ervoor zorgen dat deze de juiste afstralingstemperatuur hebben. Wanneer je te laag in oppervlaktetemperatuur gaat zullen deze nooit de ganse kamer kunnen verwarmen. Andersom als je te hoog in oppervlakte temperatuur gaat krijg je last van stralingsasymmetrie.

De ideale temperatuur van een infrarood paneel voor een plafond van 240 – 270 cm hoog bedraagt 110°C tot 120°C. Hoe hoger het plafond wordt hoe hoger je in oppervlakte temperatuur kan gaan.

Ophangsystemen infrarood verwarming plafond

Een infrarood plafond verwarming kan je meestal met de bijgeleverde montagebeugels rechtstreeks aan het plafond hangen. Indien gewenst kan men zelfs de beugels verbergen met een beugel voetjes die dezelfde kleur als het plafond hebben. Hierdoor kan u een installatie netjes en professioneel afwerken. Wenst u nog verder te gaan in de afwerking van deze plafond verwarming dan kan je deze inwerken in het plafond.

Met een apart verkrijgbare inbouwframe kan u het infrarood paneel perfect inwerken in het plafond. Hierdoor zal het paneel mooi gelijk met het plafond hangen. Met andere woorden het infrarood paneel wordt bijna onzichtbaar weggewerkt.

Plafond verwarming met verlichting

Wanneer we een infrarood verwarming aan het plafond plaatsen is de kans groot dat we hierdoor de plaats van de verlichting innemen. Het is daarom dat we bij een plafond verwarming de keuze hebben om deze uit te rusten met een LED verlichting. Hierdoor kunnen we vanaf één punt aan het plafond de ruimte verwarmen en verlichten. Indien gewenst kunnen we de verlichting via een dimmer regelen.

Het is uiteraard vanzelfsprekend dat de verwarming en de verlichting apart gestuurd kunnen worden. Hiervoor zijn aparte kits verkrijgbaar die ervoor zorgen dat we via een enkelvoudige bedrading toch twee toestellen apart kunnen bedienen.

Infrarood plafond verwarming in bedrijven

In bedrijven is een infrarood verwarming aan het plafond een veel voorkomend feit. Hier worden de infrarood panelen meestal ingebouwd in het systeemplafond. De afmetingen van deze infrarood panelen komen meestal overeen met de plafond tegels van een systeemplafond. Hierdoor is het gewoon een kwestie van een paneel weg te nemen en te vervangen door een infrarood paneel.

Het grote voordeel van dit soort verwarming in bedrijven is dat men enkel de kantoren dient te verwarmen die op dat ogenblik in gebruik zijn. Hierdoor zijn grote energiebesparingen haalbaar die met een traditioneel systeem niet haalbaar zouden zijn.

Infrarood verwarming bij renovatie

Een voorbeeld uit de praktijk. De familie B.G uit Antwerpen hadden een appartement aan de kust gekocht. Ze keken er echt naar uit om hun vrije dagen en weekends aan zee door te brengen. Gedurende de zomer was dit heerlijk en zij genoten van alle vrije dagen dat zij aan de Belgische kust konden vertoeven. Maar hoe meer ze naar het winter seizoen kwamen hoe meer ze het appartement als oncomfortabel begonnen te ervaren.

Het appartement was voorzien van accumulatiekachels welke niet gemakkelijk in te regelen zijn. Dit resulteerde dat de familie B.G wanneer zij op vrijdagavond op het appartement aankwamen dit als koud en kil ervoeren. Deze kilte bleven ze ervaren tot ze zondag avond weer naar huis vertrokken. Tegen zondagavond begon het appartement op temperatuur te komen maar toen moesten ze weer vertrekken.

Zij contacteerde ons om het comfort van hun appartement te verhogen en het bedieningsgemak te verbeteren. Een bijkomende eis was dat er geen breekwerken zouden volgen bij de plaatsing van een nieuwe verwarming.

Als oplossing boden wij een infrarood verwarming aan het plafond voorzien van de nodige verlichting. Deze werden over de bestaande lichtpunten geplaatst en voorzien van een doublage kit. Hierdoor hoefden we niets open te breken of te verwijderen en werd er niets gewijzigd in de bestaande bekabeling. Het resultaat was een strakke plafond verwarming en effectieve verlichting.

Om het bediencomfort en warmtebeleving nog te vergroten hebben we de verwarming voorzien van een slimme thermostaat welke op afstand te bedienen was. Deze laatste zorgt ervoor dat het comfort naar ongekende hoogte gebracht werd.

De familie B.G. kan nu vrijdag ochtend reeds de verwarming in hun appartement activeren zodat zij vrijdagavond in een aangenaam warm appartement kunnen arriveren.

Wenst u meer te weten over een infrarood plafond verwarming ? Laat ons u informeren over de mogelijkheden.

Vraag een gratis offerte of thuisbezoek aan


Informatie met betrekking tot uw offerte aanvraag

(Wij staan u met vragen ook telefonisch graag tewoord)


no-repeat;center top;;

auto

Infrarood plafond verwarming

Infrarood verwarming is uitermate geschikt voor plafond montage. Terwijl een traditionele verwarming zeer laag tegen de vloer geplaatst wordt om een goed rendement te behalen, zal een infrarood paneel juist beter presteren aan het plafond. Dit heeft alles te maken met de werkwijze waarop een infrarood verwarming de ruimte verwarmt. Wanneer we een convectie verwarming in de ruimte plaatsen zal deze de lucht gaan opwarmen. Aangezien warme lucht de neiging heeft om te gaan stijgen is het vanzelfsprekend om de warmtebron zo laag mogelijk bij de grond te plaatsen. Een infrarood verwarming zal geen lucht opwarmen maar objecten. Het paneel zal zijn warmte naar de vaste materie overbrengen die op haar beurt welk de lucht zal verwarmen. Een infrarood paneel kan dus best aan het plafond bevestigd worden. Het zal dan in eerste instantie de vloer opwarmen dat door de meeste mensen als aangenaam ervaren wordt.

De voordelen van plafond verwarming

Een verwarming aan het plafond monteren heeft verschillende voordelen. Als we de verwarming aan de muur monteren zullen deze vroeg of laat in de weg hangen. Denk even aan die nieuwe sofa die je wil aanschaffen maar blijkt dat deze 20 cm te groot is omdat de radiator in de weg hangt. De kast die je graag op een andere plaats wil zetten, maar door de radiator onmogelijk wordt gemaakt. Met een infrarood verwarming aan het plafond heb je dus ruimte te over. Je muren blijven vrij en je kan de woning inrichten zoals je graag wil.

Verhoog uw comfort

Met een infrarood plafond verwarming kan je het comfort van de woning gevoelig verhogen. Wel is het belangrijk om ervoor te zorgen dat men de juiste panelen op de juiste plaats hangt. Wanneer men kiest voor plafond panelen moet je ervoor zorgen dat deze de juiste afstralingstemperatuur hebben. Wanneer je te laag in oppervlaktetemperatuur gaat zullen deze nooit de ganse kamer kunnen verwarmen. Andersom als je te hoog in oppervlakte temperatuur gaat krijg je last van stralingsasymmetrie. De ideale temperatuur van een infrarood paneel voor een plafond van 240 - 270 cm hoog bedraagt 110°C tot 120°C. Hoe hoger het plafond wordt hoe hoger je in oppervlakte temperatuur kan gaan.

Ophangsystemen infrarood verwarming plafond

Een infrarood plafond verwarming kan je meestal met de bijgeleverde montagebeugels rechtstreeks aan het plafond hangen. Indien gewenst kan men zelfs de beugels verbergen met een beugel voetjes die dezelfde kleur als het plafond hebben. Hierdoor kan u een installatie netjes en professioneel afwerken. Wenst u nog verder te gaan in de afwerking van deze plafond verwarming dan kan je deze inwerken in het plafond. Met een apart verkrijgbare inbouwframe kan u het infrarood paneel perfect inwerken in het plafond. Hierdoor zal het paneel mooi gelijk met het plafond hangen. Met andere woorden het infrarood paneel wordt bijna onzichtbaar weggewerkt.

Plafond verwarming met verlichting

Wanneer we een infrarood verwarming aan het plafond plaatsen is de kans groot dat we hierdoor de plaats van de verlichting innemen. Het is daarom dat we bij een plafond verwarming de keuze hebben om deze uit te rusten met een LED verlichting. Hierdoor kunnen we vanaf één punt aan het plafond de ruimte verwarmen en verlichten. Indien gewenst kunnen we de verlichting via een dimmer regelen. Het is uiteraard vanzelfsprekend dat de verwarming en de verlichting apart gestuurd kunnen worden. Hiervoor zijn aparte kits verkrijgbaar die ervoor zorgen dat we via een enkelvoudige bedrading toch twee toestellen apart kunnen bedienen.

Infrarood plafond verwarming in bedrijven

In bedrijven is een infrarood verwarming aan het plafond een veel voorkomend feit. Hier worden de infrarood panelen meestal ingebouwd in het systeemplafond. De afmetingen van deze infrarood panelen komen meestal overeen met de plafond tegels van een systeemplafond. Hierdoor is het gewoon een kwestie van een paneel weg te nemen en te vervangen door een infrarood paneel. Het grote voordeel van dit soort verwarming in bedrijven is dat men enkel de kantoren dient te verwarmen die op dat ogenblik in gebruik zijn. Hierdoor zijn grote energiebesparingen haalbaar die met een traditioneel systeem niet haalbaar zouden zijn.

Infrarood verwarming bij renovatie

Een voorbeeld uit de praktijk. De familie B.G uit Antwerpen hadden een appartement aan de kust gekocht. Ze keken er echt naar uit om hun vrije dagen en weekends aan zee door te brengen. Gedurende de zomer was dit heerlijk en zij genoten van alle vrije dagen dat zij aan de Belgische kust konden vertoeven. Maar hoe meer ze naar het winter seizoen kwamen hoe meer ze het appartement als oncomfortabel begonnen te ervaren. Het appartement was voorzien van accumulatiekachels welke niet gemakkelijk in te regelen zijn. Dit resulteerde dat de familie B.G wanneer zij op vrijdagavond op het appartement aankwamen dit als koud en kil ervoeren. Deze kilte bleven ze ervaren tot ze zondag avond weer naar huis vertrokken. Tegen zondagavond begon het appartement op temperatuur te komen maar toen moesten ze weer vertrekken. Zij contacteerde ons om het comfort van hun appartement te verhogen en het bedieningsgemak te verbeteren. Een bijkomende eis was dat er geen breekwerken zouden volgen bij de plaatsing van een nieuwe verwarming. Als oplossing boden wij een infrarood verwarming aan het plafond voorzien van de nodige verlichting. Deze werden over de bestaande lichtpunten geplaatst en voorzien van een doublage kit. Hierdoor hoefden we niets open te breken of te verwijderen en werd er niets gewijzigd in de bestaande bekabeling. Het resultaat was een strakke plafond verwarming en effectieve verlichting. Om het bediencomfort en warmtebeleving nog te vergroten hebben we de verwarming voorzien van een slimme thermostaat welke op afstand te bedienen was. Deze laatste zorgt ervoor dat het comfort naar ongekende hoogte gebracht werd. De familie B.G. kan nu vrijdag ochtend reeds de verwarming in hun appartement activeren zodat zij vrijdagavond in een aangenaam warm appartement kunnen arriveren. Wenst u meer te weten over een infrarood plafond verwarming ? Laat ons u informeren over de mogelijkheden.

Vraag een gratis offerte of thuisbezoek aan


Informatie met betrekking tot uw offerte aanvraag

(Wij staan u met vragen ook telefonisch graag tewoord)


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *