Gang verwarming
Wat kost een infrarood verwarming
19 mei 2020

Waarom kan verwarming ongezond zijn

verwarming kan ook ongezond zijn

verwarming kan ook ongezond zijn

Waarom kan verwarming ongezond zijn?


Waarom kan verwarming ongezond zijn?

Verwarming systemen worden over het algemeen beoordeeld op basis van het gebruik van energie, de impact op het milieu en natuurlijk de betrouwbaarheid van het systeem.

Maar wist u dat verwarming ook invloed kan hebben uw gezondheid?

Ouderwetse verwarmingssystemen verwarmen de lucht in een ruimte, waardoor de luchtvochtigheid enorm daalt. Een lage luchtvochtigheid leidt tot herkenbare kwalen zoals een droge keel, hoesten, hoofdpijn en een verminderde weerstand.Dus kan een verwarming ongezond zijn. Opmerkelijk is dat dergelijke kwaaltjes meestal worden toegeschreven aan het koude weer, maar vaak is het ‘ongezonde’ ouderwetse verwarmingssysteem de veroorzaker van de kwaal.

Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen

Er zijn wel mogelijkheden die de problemen met luchtvochtigheid proberen aan te pakken, maar deze zijn vaak niet erg efficiënt. Een luchtbevochtig werkt wel, maar verbruikt veel energie. In plaats van te proberen om het probleem op te lossen, kunt u er beter voor kiezen het probleem te voorkomen. Dat kan eenvoudig door over te stappen op een moderne infrarood verwarming. Deze verwarming verwarmt niet direct de lucht – en droogt deze daardoor dus ook niet uit- maar straalt zijn warmte direct naar mensen en objecten. Het werkingsprincipe doet denken aan de warmteafstraling van zon, maar dan zonder schadelijke UV-straling. Infrarood verwarming is ook nog eens super energiezuinig, efficiënt en betrouwbaar. Een ander belangrijk voordeel is dat infrarood verwarming voorkomt dat stof en huismijt vrij kunnen ronddwarrelen in de woning. Dat levert een positief effect op de luchtwegen en helpt klachten die horen bij astma en hooikoorts te voorkomen. Infraroodstraling heeft ook een opwekkend effect op spier- en gewrichtspijnen en bevordert de doorstroming van het bloed. Het is niet voor niets dat infrarood techniek al jaren lang toegepast wordt in de medische sector en bij de behandeling van spier- en gewrichtsklachten.

Gemakkelijke installatie

Moderne infrarood panelen zijn compact en hebben een fraaie uitstraling, waardoor deze zowel in een modern moor ook in klassieke interieur passen. Omdat infrarood verwarming alleen op de stroom moet worden aangesloten, kan een paneel eenvoudig geïnstalleerd worden. Meer weten over gezonde infrarood verwarming? Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie, een offerte of een huisbezoek.

Vraag een gratis offerte of thuisbezoek aan


Informatie met betrekking tot uw offerte aanvraag

(Wij staan u met vragen ook telefonisch graag tewoord)


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *